Grup d’investigació de xarxes socials: projecte centrat en l’estudi de l’ús de xarxes socials per a l’educació superior. Aquest estudi gira entorn de dos objectius: identificar, estudiar i conèixer l’aplicació de les xarxes socials més adients per a la comunicació entre professors i alumnes dins la seva dinàmica de classe; i l’estudi, la identificació i l’aplicació de xarxes socials que ajudin els docents dins la seva pràctica d’investigació.
6 de setembre del 2011

Antonio Fernández-Coca


Antonio Fernández-Coca professor d'universitat, escriptor, creatiu, comunicador i il·lustrador; ens va fer una xerrada per compartir la seva experiència amb l'ús de les xarxes socials enla seva labor docent.
Fernández Coca és present a diverses xarxes o softwares socials com Facebook, Linkedin, Twitter, Flickr, YouTube, Instagram (fernadezcoca)... i el fet que els alumnes siguin usuaris habituals de Facebook va fer que, durant el curs 2010 2011, es decidís a incloure la xarxa social per  treballar la seva assignatura.

L'assignatura ja comptava amb el seu espai a Moodle, i també té una pàgina web, desenvolupada amb Worpress; però el polifacètic professor va pensar d'emprar Facebook per estar més en contacte amb els seus alumnes, per ficar-se al seu món. Va crear una pàgina de Facebook emprant Wallpaper. Per a ell, la comunicació a través del Facebook és com anar al bar i dir-los que hi ha novetats a la seva web. El que sí es important és com tancar els perfils, a fi de no infringir la normativa de privacitat, i no compartir coses que no volem compartir. El Facebook és un enllaç al que hi ha a fora de l'aula, al món exterior.
A la seva pàgina de Facebook Marcando Marca, els alumnes troben diferents recursos per l'assignatura; vídeos ordenats, fotos (li agrada fer fotos de les explicacions de la pissarra i compartir-les).

Demanat com troba la experiència, ens va dir que l’alumnat ha passat a ser més actiu. A la seva pàgina web i a la pàgina del Facebook fa servir altres xarxes o softwares socials com Twitter o a el seu canal de YouTube i fotos a Flickr.
També cal esmentar que ensenya als alumnes a crear un perfil professional a LinkedIn, i els dóna idees per tenir-lo actualitzat, amb vista a futures feines, com tenir enllaçat el perfil de LinkedIn a un bloc professional on es comenten articles, conferències, participacions a congressos; amb interès professional.

Hola! Subscriviu-vos al nostre feed RSS feed i rebeu les nostres actualitzacions per email, o seguiu-nos a Twitter.
Nom: Email:

3 comentaris:

Galiana1 ha dit... at 20 d’octubre del 2011, a les 13:37

Un bon exemple de la idea que diferents xarxes socials ens poden servir per a diferents coses, que no necessàriament hem de triar-ne sols una.

Maria del Mar ha dit... at 21 d’octubre del 2011, a les 10:41

Va ser molt interessant la xerrada i com havien respost els alumnes en trobar-se en un hàbitat en el qual se senten còmodes. També té a Facebook l'assignatura Expresió Gràfica Arquitectònica en Edificació: https://www.facebook.com/adibujarseaprendedibujando

sole ha dit... at 21 d’octubre del 2011, a les 11:09

Crec que Fernández Coca amb aquesta xerrada va obrir els ulls a molta gent sobre l'ús de les xarxes socials, ja que sense cap tipus de timidesa explicava perquè havia fet pàgina i no grup i com volia que l'alumnat seguís les entrades al bloc sense entrar dins la seva intimitat.

Publica un comentari a l'entrada