Grup d’investigació de xarxes socials: projecte centrat en l’estudi de l’ús de xarxes socials per a l’educació superior. Aquest estudi gira entorn de dos objectius: identificar, estudiar i conèixer l’aplicació de les xarxes socials més adients per a la comunicació entre professors i alumnes dins la seva dinàmica de classe; i l’estudi, la identificació i l’aplicació de xarxes socials que ajudin els docents dins la seva pràctica d’investigació.
20 de juny del 2011

EDMODO, una xarxa social educativa

edmodo


Edmodo és una xarxa social educativa. Hi ha dos rols possibles, el de professor i el d’alumne. Tots els usuaris registrats han de formar part almenys d’un grup. Els grups són tancats i per accedir-hi has de tenir una invitació, o bé conèixer el codi d’accés per formar-hi part.

Les activitats que es poden dur a terme dins Edmodo són eminentment educatives: compartir un text, mostrar un document, compartir imatges, compartir vídeos, es poden crear qüestionaris i enquestes i, a més, es poden corregir i qualificar en línia!

Aquesta xarxa social, pot resultar d’utilitat per a professorat que vol introduir les xarxes socials dins la seva metodologia però, alhora, li preocupen aspectes com la privacitat i la concentració en la feina. Possiblement, aquestes siguin algunes de les raons per les quals Edmodo s’utilitza més en l’àmbit de l’Educació Secundària.

Per aprofundir-hi podeu revisar aquests recursos:



Vídeo sobre el funcionament (en anglès)



Fitxa sobre l'eina
Fitxa EDMODO
Hola! Subscriviu-vos al nostre feed RSS feed i rebeu les nostres actualitzacions per email, o seguiu-nos a Twitter.
Nom: Email:

3 comentaris:

Galiana1 ha dit... at 18 d’octubre del 2011, a les 13:18

Sovint l'excusa per no emprar xarxes socials és la manca de privacitat i de control... Sembla que amb Edmodo alguns hauran de cercar una altra excusa, no? ;-)

Maria del Mar ha dit... at 18 d’octubre del 2011, a les 13:33

Crec que aquesta xarxa està molt bé per utilitzar a l'escola, manté la privacitat dels alumnes i els ´proporciona un entorn segur, sense publicitat ni el renou de xarxes com Facebook. A més el fet d'estar pensada per a l'educació ofereix algunes aplicacions ben útils per gestionar l'aula, com els subgrups, les qualificacions.

Pel que fa a la educació superior, possiblement és massa senzilla i menys flexible que d'altres. A les universitats els grups solen tenir un espai tancat per a la gestió en línia més admistrativa i acadèmica.

Marga ha dit... at 9 de gener del 2012, a les 13:23

Mirau, he trobat aquest article que xerra de AccuTeach , una xarxa similar a Edmodo: http://villaves56.blogspot.com/2012/01/accuteach-conecta-padres-profesores-y.html

Publica un comentari a l'entrada