Grup d’investigació de xarxes socials: projecte centrat en l’estudi de l’ús de xarxes socials per a l’educació superior. Aquest estudi gira entorn de dos objectius: identificar, estudiar i conèixer l’aplicació de les xarxes socials més adients per a la comunicació entre professors i alumnes dins la seva dinàmica de classe; i l’estudi, la identificació i l’aplicació de xarxes socials que ajudin els docents dins la seva pràctica d’investigació.
8 de novembre del 2011

Concretament..., què podem fer amb Twitter a l'aula?

Per Internet circulen moltes experiències concretes de professors que ens conten què fan amb Twitter, i n'hi ha de ben curioses i imaginatives, com, per exemple, una que fa referència a l'empatia i l'estudi literari. Es tracta que, quan els alumnes llegeixin un llibre, creïn un compte de Twitter d’un dels personatges, o del principal, i que vagin fent-hi tweets a mesura que llegeixin el llibre com si fossin el protagonista. També podem escriure a Twitter problemes, enigmes matemàtics, i esperar que els alumnes publiquin la solució. I, fins i tot, s'hi poden dur a terme debats sobre algun tema concret, mitjançant l'ús de hashtags.

Com a recomanació general us podríem aconsellar fer ús de les llistes d'usuaris, a fi d'agrupar-los per assignatures, per grups, etc. I, també, teniu en compte que cal ser concís (per tal com només tenim 140 caràcter per escriure-hi) i entrar-hi sovint per no perdre el fil de l'activitat.

http://img3.etsystatic.com/il_fullxfull.267168611.jpg

Per a més informació, consultau el document que apareix al final del post, i també les fonts següents, en les quals ens hem basat.

I vosaltres, com feu servir Twitter a l'aula?

Usos Twitter
Hola! Subscriviu-vos al nostre feed RSS feed i rebeu les nostres actualitzacions per email, o seguiu-nos a Twitter.
Nom: Email:

2 comentaris:

Maria del Mar ha dit... at 9 de novembre del 2011, a les 10:17

Molt pràctic i interessant. Moltes de les activitats que comentes també es poden a plicar a Facebook.

Galiana1 ha dit... at 9 de novembre del 2011, a les 11:38

Sí, potser al final la clau de tot és cercar aplicacions concretes, simples i pràctiques que ajudin a la docència, i que siguin aplicables a les xarxes socials que puguin anar sorgint en el futur (utopia total!).

Publica un comentari a l'entrada